Kingcombe Stonbury were asked by North Somerset Council to design, fabricate and install a new trash screen at Clevedon, Somerset.

The new structure was fabricated in our workshop to the Environment Agency’s specification.The steelwork was then trial assembled in our yard to check for accuracy and sent away to be galvanised to the required specification. We then prepared and painted everything with a two pack epoxy paint system.

The galvanising process alone would be sufficient to protect the structure but the client was keen to reduce the visual impact of a freshly galvanised structure in an urban environment.

The installation was programmed to take place during the school term and required a lane closure in the high street. The complete fabrication was lifted into place with a HIAB and fixed in to position in a 5 hour window. The final fixing and alterations were completed on the following day by the Kingcombe Stonbury team.